Up 2 Date

Sigaretten vanaf 2024 niet meer te koop in de supermarkt

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Sigaretten vanaf 2024 niet meer te koop in de supermarkt

Je kan over drie jaar geen sigaretten meer halen in de supermarkt. Vanaf 2024 mag rookwaar namelijk alleen nog maar verkocht worden bij benzinestations en tabakszaken. Dit zal morgen officieel besloten worden door de ministerraad, zo meldt RTL Nieuws.

'Rookvrije generatie'

Dit idee komt van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid. Het plan is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord, dat in 2018 gepresenteerd werd. Het doel hiervan is onder andere een 'rookvrije generatie' in 2040. Blokhuis hoopt dat niemand onder de achttien dan nog rookt of gaat roken en onder volwassen Nederlanders zou het percentage rokers dan onder de vijf procent moeten liggen.

Sigaretten uit het zicht

Er werden afgelopen jaar al meer maatregelen genomen om roken te ontmoedigen. Zo kregen sigarettenpakjes al een neutrale, minder aantrekkelijke uitstraling. Ook ligt alle rookwaar in supermarkten al een tijdje uit het zicht. Bij andere verkooppunten is dit volgend jaar ook het geval. Verder gaat de prijs van een pakje peuken nog steeds omhoog, tot 10 euro in 2023.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie