Up 2 Date

Man gearresteerd en aangeklaagd voor de moord op 2Pac.

foto: 3FM
  1. Newschevron right
  2. Man gearresteerd en aangeklaagd voor de moord op 2Pac.

Een man is in Las Vegas gearresteerd in verband met de dodelijke schietpartij op 2Pac in 1996. De man heeft eerder al toegegeven dat hij in de auto zat waaruit geschoten werd op de iconische rapper.

INVAL IN JULI

Volgens het Associated Press hebben de autoriteiten op vrijdagochtend Duane “Keffe D” Davis gearresteerd. Het is op dit moment nog onduidelijk voor welke exacte aanklachten hij vastzit. In juli werd het huis van Davis' vrouw, Paula Clemons, doorzocht door de politie van Las Vegas in verband met de moord op Tupac Shakur. Tijdens deze inval werden verschillende computers, een mobiele telefoon, een harde schijf, een Vibe-tijdschrift met 2Pac, meerdere .40-kaliber kogels, twee dozen met foto's en een kopie van Keefe D’s memoires uit 2019, Compton Street Legend, in beslag genomen.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DJ VLAD

Keefe D heeft eerder toegegeven dat hij in de auto zat vanwaar de kogels werden afgevuurd die 2Pac doodden. De schietpartij vond plaats op een steenworp afstand van de Las Vegas Strip op 7 september 1996. In interviews met DJ Vlad sprak Keefe openlijk over de moord op 2Pac. Vorig jaar zei de voormalige beveiligingschef van Death Row Records, dat er meer activiteiten van de autoriteiten rond de moordzaak van 2Pac waren. Hij suggereerde dat “Keefe D de afgelopen weken zenuwachtig was... omdat ze op deuren klopten en er beweging was.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NIET DE SHOOTER

Davis werd al vroeg in het onderzoek door rechercheurs geïdentificeerd als een van de vier hoofdverdachten. Hoewel hij niet de beschuldigde schutter is, werd hij tijdens een persconferentie op vrijdag en in de rechtbank aangeduid als de leider van de groep. In Nevada kun je beschuldigd worden van moord, als je iemand helpt bij het plegen ervan. De nu 60-jarige moet volgende week al in de rechtszaal verschijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie