Up 2 Date

Verdachte opgepakt voor vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn

foto: Opsporing Verzochtfoto: Opsporing Verzocht
  1. Newschevron right
  2. Verdachte opgepakt voor vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn

De politie heeft een 34-jarige man uit Rijswijk opgepakt in het onderzoek naar de verdwijning van Sumanta Bansi. In 2018 werd de 23-jarige vrouw uit Hoorn vermist.

Sumanta Bansi groeide op in Suriname en kwam in 2016 naar Nederland voor een studie Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. De politie vreesde dat de jonge vrouw slachtoffer was geworden van een misdrijf. Inmiddels is Sumanta alweer twee jaar vermist.

Zwanger

De moeder van Sumanta vertelde destijds aan De Telegraaf dat haar dochter zwanger was geworden van de getrouwde man bij wie ze inwoonde. Ze weigerde om een abortus te ondergaan. Negen weken later verdween ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Begraven in natuurgebied

In het onderzoek wordt er gekeken naar meerdere personen. De politie denkt dat de personen die worden onderzocht op de dag dat de student verdween en de dag daarna met een auto in de omgeving van het Robbenoordbos zijn geweest. "Dat deze personen daar toen zijn geweest, maakt het voor de politie aannemelijk dat Sumanta ergens in het natuurgebied begraven ligt", vertelt de politie aan NU.nl. Ondanks de zoekacties in het Robbenoordbos is het lichaam van Sumanta niet gevonden.

Verdachte

De verdachte is een familielid van het gezin B. in Hoorn waar Sumanta destijds woonde, meldt een bron in de directe omgeving van de familie aan De Telegraaf. De politie kan dat om privacyredenen noch bevestigen noch ontkennen.

Data Google

De recherche meldt aan krant dat met toestemming van een rechter data van Google worden ingezet om aan de hand van de telefoons van de personen die betrokken waren bij het begraven van het lichaam, het lichaam te lokaliseren. Nog nooit eerder werd in Nederland data van Google gebruikt voor het vinden van een lichaam.

Reactie moeder

De moeder van Sumanta laat weten dat ze blij is met het nieuws. "Wat een geweldig nieuws. De politie heeft ontzettend goed werk verricht. Nog steeds hoop ik Sumanta in levenden lijve terug te zien.”


Ster advertentie
Ster advertentie