Up 2 Date

Details van moord op Bigidagoe onthuld: kogels waren niet voor hem bedoeld

foto: Instagram @bigidagoez6
  1. Newschevron right
  2. Details van moord op Bigidagoe onthuld: kogels waren niet voor hem bedoeld

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat een ruzie om een ketting de aanleiding was voor de schietpartij waarbij Bigidagoe begin dit jaar om het leven kwam. Uit afgeluisterde gesprekken is af te leiden dat rapper niet het beoogde slachtoffer was.

Verkeerde slachtoffer

Uit afgeluisterde gesprekken van onder meer Bigidagoes vriendin, is af te leiden dat hij niet het beoogde slachtoffer was. Zij zegt dat de rapper haar broertje wilde beschermen. Het broertje is vervolgens achter de rapper gaan staan, waardoor Bigidagoe uiteindelijk de kogels heeft opgevangen en is overleden aan zijn verwondingen. Ook de zwager van de Amsterdammer zei in een afgeluisterd gesprek dat de "verkeerde was geraakt".

De verdachte Shairone S. heeft nog geen inhoudelijke verklaring afgelegd, maar zijn advocaat zegt dat zijn cliënt niets met het schietincident te maken heeft. Volgens de raadsman is er geen bewijs dat S. heeft geschoten, omdat de daadwerkelijke schietpartij niet op beeld is vastgelegd, meldt NU.nl. De beelden van de man die in de lucht schiet, zijn zo vaag dat het niet te zien is of het om S. gaat, aldus de advocaat.

Ruzie om een ketting

Het OM vermoedt dat de schietpartij werd aangewakkerd door een ruzie om een ketting van S. Op de beelden die het OM heeft bemachtigd is te zien dat de verdachte de ketting eerst onder zijn shirt stopte en het daarna aan vrienden gaf. Volgens een getuige had de verdachte ook twee klappen gekregen. Justitie zegt dat S. op de beelden onder dwang werd weggehaald, maar nog steeds erg boos was. Hij zou hebben geroepen: "Laat mij de pijp (vuurwapen, red.) halen. Laat mij de kalasj (kalasjnikov, red.) halen." Volgens het OM kreeg de verdachte uiteindelijk een vuurwapen van een vriend. Ze zijn toen teruggerend naar de groep van Bigidagoe en hebben toen vier schoten gelost.

Dood Bigidagoe

Het schietincident speelde zich vroeg in de ochtend af op 25 februari. De 26-jarige artiest werd zwaargewond aangetroffen aan de Rhoneweg in Sloterdijk, Amsterdam. De politie heeft hem nog geprobeerd te reanimeren, maar hij is kort na het incident overleden aan zijn verwondingen.

Ster advertentie
Ster advertentie