Up 2 Date

Politiechef over moord op Bigidagoe: "Dit is wat we tot nu toe weten"

foto: AT5 / Instagram: @mpgmusiclabelfoto: AT5 / Instagram: @mpgmusiclabel
  1. Newschevron right
  2. Politiechef over moord op Bigidagoe: "Dit is wat we tot nu toe weten"

De moord op Bigidagoe was geen geplande liquidatie. Dat zegt politiechef Frank Paauw in het programma Het Verhoor van AT5. De Amsterdamse commissaris legt uit wat volgens het politieonderzoek de aanleiding was voor de moord.

Geen geplande liquidatie

Hoewel er online verschillende verhalen rondgingen over een 'oorlog' tussen verschillende bendes, concludeert de politie van Amsterdam na uitgebreid onderzoek dat de moord op Bigidagoe daar niet direct mee te maken heeft. "Als we kijken naar wat we tot nu toe weten, was hij eigenlijk gewoon op de verkeerde plek en het verkeerde tijdstip, bij de verkeerde ruzie geweest", legt de politiechef uit. "Het was geen situatie waarbij het een op voorhand geplande liquidatie was."

Ondanks het feit dat de aanval niet met voorbedachte rade was, benadrukt Frank Paauw de ernst van de zaak. Toch is het volgens hem belangrijk om te duiden dat het niet gaat om een geplande liquidatie. Zo zou de moord op Bigidagoe geen verband hebben met de stijging van het aantal moorden in Amsterdam. “Als het niet gaat om betrokkenheid van georganiseerde misdaadgroepen die onderlinge ruzies met elkaar uitvechten, kunnen deze variabelen zich voordoen in een grote stad."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moord op Bigidagoe

Bigidagoe werd op zondagochtend 25 februari neergeschoten aan de Rhoneweg in Amsterdam-West. De 26-jarige rapper was daar die nacht aanwezig bij een feest in Rhone Events Center. Hij vertrok iets voor half zes ’s ochtends en ging in zijn auto zitten. Op het moment dat de dader eraan kwam, probeerde Bigidagoe nog te vluchten maar dat was tevergeefs, zo meldt De Telegraaf. Naar verluidt werd de Amsterdammer door meerdere kogels geraakt. Na een reanimatiepoging op de plaats delict, werd hij door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar overleed Bigidagoe aan zijn verwondingen.

De politie is direct na de moord een grootschalig onderzoek gestart en heeft een verdachte aangehouden op het vliegveld van Parijs. Het gaat om een 20-jarige Amsterdammer. Hij zit momenteel vast in afwachting van zijn proces.

Ster advertentie
Ster advertentie