Up 2 Date

Vermoedelijke dader moord Bigidagoe gearresteerd in Parijs

foto: Instagram: @bigidagoez6
  1. Newschevron right
  2. Vermoedelijke dader moord Bigidagoe gearresteerd in Parijs

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de moord op Bigidagoe. Het gaat om een 20-jarige Amsterdammer. De man is vandaag gearresteerd op het vliegveld van Parijs. Politiewoordvoerder Lex legde in Jouw Stad uit hoe de arrestatie tot stand is gekomen.

Woordvoerder politie over arrestatie vermoedelijke schutter Bigidagoe

Verdachte Bigidagoe aangehouden

De verdachte probeerde woensdagochtend in te checken op de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle toen hij door de douane werd tegengehouden. Uit het onderzoek van de Nederlandse politie was namelijk al gebleken dat de man van plan was om vanuit Parijs naar Cayenne (Frans-Guyana) te vluchten. De grensbewaking kon hem net op tijd stoppen en heeft hem gearresteerd. Op korte termijn zal de man overgeleverd worden aan de Nederlandse politie en naar Amsterdam gebracht worden.

De familie van Bigidagoe is op de hoogte van de arrestatie in Parijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee explosies

Het nieuws van de aanhouding van de vermoedelijke schutter komt na een onrustige nacht in Amsterdam. Zo arresteerde de politie twee mannen nadat er meerdere explosies hadden plaatsgevonden. Op verschillende locaties werd op een muur ook de tekst 'War' gespoten met een spuitbus. De politie gaat ervan uit dat de explosies vergeldingsacties zijn voor de moord op Bigidagoe.

De eerste explosie vond plaats bij een woning aan de Mastbos in Amsterdam-Noord. Daarbij raakte alleen een portiek van een appartementencomplex beschadigd. De tweede explosie vond plaats op de Populierenweg in Amsterdam-Oost. Ooggetuigen zagen twee mannen wegvluchten in een auto. Niet veel later kon de politie op basis van hun signalement de twee verdachten aanhouden op de N247.

Moord op Bigidagoe

Bigidagoe werd op zondagochtend 25 februari neergeschoten aan de Rhoneweg in Amsterdam-West. De 26-jarige rapper was daar die nacht aanwezig bij een feest in Rhone Events Center. Hij vertrok iets voor half zes ’s ochtends en ging in zijn auto zitten. Op het moment dat zijn moordenaar(s) eraan kwam(en), probeerde Bigidagoe nog te vluchten maar dat was tevergeefs, zo meldt De Telegraaf. Naar verluidt werd de Amsterdammer door meerdere kogels geraakt. Na een reanimatiepoging op de plaats delict, werd hij door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar overleed Bigidagoe aan zijn verwondingen.

De politie is direct na de moord op de rapper een grootschalig onderzoek gestart en is nog steeds op zoek naar mensen die het incident hebben zien gebeuren. Zo verzoekt de politie getuigen om dringend contact op te nemen in de hoop om "verdere escalatie te voorkomen".

Ster advertentie
Ster advertentie