Up 2 Date

2,5 jaar cel voor voetballer Rai Vloet na veroorzaken dodelijk ongeluk

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 2,5 jaar cel voor voetballer Rai Vloet na veroorzaken dodelijk ongeluk

De rechtbank in Haarlem heeft vandaag profvoetballer Rai Vloet veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar en een rijontzegging van 4 jaar. Het is volgens de rechtbank bewezen dat de 27-jarige Vloet door zijn roekeloze rijgedrag een ongeluk veroorzaakte waarbij de 4-jarige Gio Roos uit Zoetermeer in 2021 om het leven kwam.

Dodelijk ongeval

Het ongeval vond rond middernacht plaats op 14 november 2021 in de buurt van Hoofddorp. De voetballer en een vriend kwamen bij een feest vandaan. Zwaar onder invloed van alcohol nam Vloet plaats achter het stuur. De oud-speler van PSV, NAC, Excelsior en Heracles reed met hoge snelheid in op een andere auto. In die auto zat de 4-jarige Gio samen met zijn ouders en zijn jongere zusje. Gio is de enige die bij het ongeluk om het leven kwam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pijn en verdriet

Uit onderzoek bleek dat de voetballer 203 kilometer per uur reed, waar 130 kilometer per uur de maximumsnelheid was. ''Het is uiterst onverantwoord dat hij met te veel drank op is gaan rijden en hij heeft veel te hard gereden. Met zijn handelen heeft hij een onomkeerbaar verlies veroorzaakt. Geen enkele straf kan het verdriet en de pijn wegnemen'', oordeelde de rechter vanmiddag. Na het ongeluk loog Vloet over wie er achter het stuur zat. Hij wees de medepassagier aan, die dat toen ook bevestigde. Rai Vloet gaf later in de rechtbank aan dat hij had gelogen, omdat hij erg in shock was.

Quote

Geen enkele straf kan het pijn en verdriet wegnemen.

Rechter

Lagere straf

De straf is lager dan 3,5 jaar die Het Openbaar Ministerie twee weken geleden eiste. De rechter hield bij de uitspraak van vandaag rekening met het feit dat alle aandacht rondom de zaak gevolgen heeft gehad voor de carrière van Vloet, dat hij geen strafblad heeft en berouw heeft getoond. Of de voetballer in hoger beroep gaat, kan zijn advocaat nog niet zeggen.

Het is nog niet duidelijk wanneer Vloet zijn straf zal moeten uitzitten. Hij was zelf vandaag niet aanwezig bij de uitspraak. De voetballer speelt tegenwoordig bij het Russische FK Oeral en woont daarom in Rusland.

Ster advertentie
Ster advertentie