Up 2 Date

Tienduizenden mensen lopen mee tijdens protestmars tegen coronabeleid in Amsterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tienduizenden mensen lopen mee tijdens protestmars tegen coronabeleid in Amsterdam

In Amsterdam waren vandaag duizenden mensen bijeengekomen om mee te doen aan een protestmars van zeven kilometer door het centrum van de stad. De gemeente Amsterdam liet vanochtend al weten dat het te druk was in het centrum en vroeg mensen om zich niet meer bij de demonstratie te voegen.

"Grootste demonstratie tegen coronabeleid"

De demonstratie werd georganiseerd door initiatiefnemer Michel Reijinga. Hij organiseerde meerdere protesten tegen het coronabeleid in Amsterdam, maar noemt de demonstratie van vandaag "de grootste sinds de intrede van de coronamaatregelen". Volgens hem deden zestig organisaties mee aan de protestmars. Niet alleen werd er gedemonstreerd tegen het coronabeleid, maar ook de toeslagenaffaire, huizentekorten en de Groningen-affaire. Op sociale media gaan beelden rond van demonstranten met protestborden waarop onder andere leuzen als "het klopt niet" en "Ik wil opgroeien zonder QR" vermeld staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer deelnemers dan verwacht

Hoewel Reijinga rekende op zo'n 50.000 deelnemers zijn er naar verwachting veel meer mensen op de protestmars afgekomen. Een woordvoerder van de gemeente liet weten dat de sfeer tijdens demonstratie gemoedelijk was, zo meldt de NOS. De demonstratieve tocht eindigde om 15:00 uur op de dam. Desondanks is het nog steeds erg druk in het centrum van de hoofdstad.

Ster advertentie
Ster advertentie