Up 2 Date

Duizenden mensen aanwezig bij protestmars evenementenbranche

foto: Twitter: hidderoorda
  1. Newschevron right
  2. Duizenden mensen aanwezig bij protestmars evenementenbranche

In zeker zes steden door heel Nederland zijn duizenden mensen vanuit de evenementenbranche de straat op gegaan. De protestmars, genaamd Unmute Us!, richt zich tegen het huidige coronabeleid.

1 september eis

Een coalitie van danceliefhebbers, nachtburgemeesters en honderden festivalorganisaties en nachtclubs is woedend over het feit dat festivals tot 20 september zijn verboden en dat nachtclubs tot 1 november dicht moeten blijven. De demonstraties vinden plaats in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Groningen, Nijmegen en Eindhoven. De eis is dat de evenementen per 1 september weer mogen plaatsvinden met een volledige capaciteit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Niet te verklaren'

"Als ik er vragen over krijg, kan ik het echt niet meer uitleggen", zegt de Eindhovense nachtburgemeester Siem Nozza bij Omroep Brabant. "De voetbalstadions zijn gevuld en de Formule 1 was natuurlijk de druppel die de emmer liet overlopen", aldus Nozza, die benadrukt dat juist bij festivals succesvol is geƫxperimenteerd met fieldlabs waarbij iedere bezoeker meermalen getest werd.

Ook Vincent Marshall, nachtclubeigenaar in Den Haag, snapt er niks meer van. "Ik zat laatst Feyenoord te kijken. Dat hele stadion zat volgepakt. Ik vind dat fantastisch, maar het is niet te verklaren dat dit anders is dan de festivals."

Ster advertentie
Ster advertentie