Up 2 Date

Nederlandse agente loopt gezochte crimineel tegen het lijf op vakantie in Spanje

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse agente loopt gezochte crimineel tegen het lijf op vakantie in Spanje

Als je op vakantie bent, wil je het liefst lekker op je gemak genieten van je vrije tijd en even niet bezig zijn met werken. Het toeval wilde echter dat een Nederlandse politieagente tijdens het uitgaan in het Spaanse Torremolinos een gezochte Haarlemse crimineel tegen het lijf liep, waardoor ze zich genoodzaakt zag om direct actie te ondernemen, zo meldt NH Nieuws.

Verdachte zit in Spaanse cel

De agente herkende de 24-jarige verdachte in een barretje en schakelde direct de Spaanse politie in. Een woordvoerder van de Haarlemse politie liet weten dat de agente haar collega's in Nederland belde om te vragen of de man nog werd gezocht. Dat bleek nog steeds het geval te zijn, waarna ze de Spaanse politie inlichtte. De verdachte werd kort daarna opgepakt en bevindt zich momenteel achter de tralies in Spanje. Hij wordt binnenkort overgeleverd aan Nederland.

Betrokken bij steekpartij

De man werd gezocht voor zijn betrokkenheid bij een steekpartij in Haarlem. Hij zou namelijk een 28-jarige man hebben neergestoken. In juni werd hij aangehouden daarvoor, maar hij werd onder voorwaarden weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie ging in beroep tegen zijn vrijlating en kreeg gelijk. Toen de politie de man weer wilde oppakken bleek hij spoorloos te zijn.

"Mooi verhaal"

De collega's van de agente zijn in elk geval erg trots op haar en vinden het knap dat ze haar werk deed, terwijl ze vakantie aan het vieren is. "Ja het is een mooi verhaal. We gaan haar zeker nog in het zonnetje zetten", aldus een woordvoerder van de politie.

Ster advertentie
Ster advertentie