Up 2 Date

'Politie getipt over verdacht persoon die Peter R. de Vries volgde'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Politie getipt over verdacht persoon die Peter R. de Vries volgde'

De politie kreeg een tip binnen over een verdacht persoon die Peter R. de Vries volgde, een week voordat de misdaadverslaggever werd doodgeschoten. Het is onduidelijk wat er toen met de tip is gebeurd, schrijft het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

Verdachte bij arrestatie herkend

Een medewerker van de parkeergarage waar Peter R. de Vries voor de uitzendingen van RTL Boulevard altijd zijn auto parkeerde, zag iemand die zich verdacht gedroeg een week voor de dodelijke schietpartij. Hij stelde de beveiliging van het tv-programma op de hoogte en die meldde het bij de politie. Bronnen hebben details van het verhaal bevestigd aan NRC.

De medewerker liet aan journalisten van De Spiegel weten dat hij de Pool Kamil E. herkende toen hij samen met een andere verdachte werd gearresteerd. E. wordt door de politie gezien als de man die de auto bestuurde na de moordaanslag, waarin hij samen met de vermoedelijke schutter, Delano G., is gevlucht.

'Tip bereikte ook Peter R. de Vries'

De parkeergaragemedewerker zou vanuit zijn kantoor hebben gezien hoe de verdachte Peter R. de Vries in de gaten hield, waarna E. een sigaret rookte en vertrok. De tip van de medewerker zou, volgens bronnen in het Duitse tijdschrift, ook terecht zijn gekomen bij De Vries zelf. Of de tip uiteindelijk heeft geleid tot extra beveiligingsmaatregelen rond de misdaadverslaggever, wil de politie niet zeggen.

Ster advertentie
Ster advertentie