Up 2 Date

Advocaat R. Kelly: "Meisjes wilden gewoon opscheppen"

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Advocaat R. Kelly: "Meisjes wilden gewoon opscheppen"

De rechtszaak die tegen R. Kelly is aangespannen, is woensdag van start gegaan. De zanger wordt verdacht van onder meer seksueel misbruik, mishandeling en mensenhandel, maar volgens zijn advocaat wilden de slachtoffers 'gewoon opscheppen over hun verhouding'.

Seksueel misbruik

Zes vrouwen hebben R. Kelly beschuldigd van seksueel misbruik en het dwingen tot seksuele handelingen bij anderen. In de ingediende verklaringen worden ook de verhalen van nog eens twintig anonieme vrouwen en twee anonieme mannen aangedragen. De meeste slachtoffers waren minderjarig toen ze werden misbruikt door de zanger.

Daarnaast wordt het verhaal Aaliyah aangehaald. Kelly had een relatie met de destijds vijftienjarige zangeres en heeft zelfs een paspoort voor haar laten maken om met haar te kunnen trouwen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie advocaat

"Hij heeft ze niet gerekruteerd, het waren fans. Ze zijn zelf op meneer Kelly afgekomen", citeert Chicago Tribune advocaat Nicole Blank Becker. "Het was geen geheim dat meneer Kelly meerdere vriendinnen had, daar was hij heel open over." De advocaat zegt ook dat de meisjes "tegen hun vriendinnen wilden opscheppen dat ze iets hadden met een superster."

Netwerk

De aanklager beschuldigt de 54-jarige artiest van het opzetten van een netwerk waarmee seksueel misbruik, mensenhandel en omkoping zou zijn gepleegd. Er wordt gezegd dat hij "een team van toegewijde medewerkers en naasten om zich heen heeft verzameld met het doel zijn persoon te verheerlijken en zijn wensen en eisen te vervullen." Als Kelly schuldig wordt bevonden, hangt hem een celstraf van tien jaar tot levenslang boven het hoofd.

Ster advertentie
Ster advertentie