Naar homepage
Up 2 Date

Buurlanden verbaasd over snelle versoepelingen in Nederland

foto: www.hollandfoto.net / Shutterstock.comfoto: www.hollandfoto.net / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Buurlanden verbaasd over snelle versoepelingen in Nederland

Eerder deze week werd bekend dat er vanaf 26 juni een hele reeks aan versoepelingen komt. Er mag worden gewinkeld zonder mondkapje, thuiswerken hoeft niet meer en het festivalseizoen gaat weer van start. Een aantal buurlanden vinden dat Nederland te snel versoepeld.

Duitsland

Zo wordt er in Duitsland met enige verbazing gekeken naar de Nederlandse versoepelingen. "De besmettingsgraad ligt hier een stuk lager, en toch is men voorzichtiger", vertelt correspondent Wouter Zwart aan NOS. In Duitsland mogen er bijvoorbeeld weer kleine dansevenementen worden georganiseerd in de buitenlucht, maar er geldt nog wel een mondkapjesplicht in winkels, het openbaar vervoer en andere publieke gebouwen.

Nieuwe golf

Volgens Zwart staat het grootste gedeelte van de Duitsers achter de beslissing van Duitsland. "Want hoewel ook de Duitsers deze zomer de zorgen over de pandemie wat laten varen, houden veel mensen er rekening mee dat er in de herfst weer een nieuwe golf kan komen. Zeker als dan nog niet iedereen is gevaccineerd. Veel Duitsers schrikken dus een beetje als ze de Nederlandse besmettingscijfers zien en horen dat nu al zoveel maatregelen worden afgeschaft."

België

Ook België is kritisch. "De tweede golf was heel ingrijpend hier. Inmiddels dalen de cijfers en zijn er ook versoepelingen, maar lang niet zoveel als in Nederland. Men vindt hier dat je in het zicht van de finish, niet moet vergeten nog even door te trappen", vertelt correspondent Sander van Hoorn aan NOS.

Ster advertentie
Ster advertentie