Up 2 Date

Mondkapjesplicht wordt mogelijk volgende week afgeschaft

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mondkapjesplicht wordt mogelijk volgende week afgeschaft

De mondkapjesplicht wordt mogelijk volgende week afgeschaft. Dat liet minister De Jonge weten na overleg over de coronacrisis. Aanstaande vrijdagavond wordt het definitieve besluit aangekondigd tijdens een persconferentie.

"Het gaat hartstikke goed"

De Jonge zei afgelopen maandag al dat er opnieuw naar alle coronamaatregelen gekeken moet worden in verband met de dalende besmettingscijfers en het stijgende aantal mensen dat gevaccineerd is. Vandaag herhaalde hij dat weer en voegde hij daaraan toe dat het kabinet kijkt welke maatregelen geschrapt kunnen worden. "Het gaat gewoon hartstikke goed. Het gaat snel met vaccineren, we zien dat de besmettingscijfers en de ziekenhuiscijfers geweldig dalen. Dat maakt dat we vrijdag de volgende stap kunnen zetten en die versoepelingen gaan dan een week later in."

Vervroegde versoepelingen

Afgelopen maandag liet het kabinet al weten dat het sneller een einde wil maken aan de lockdown. Zo werden de versoepelingen van 30 juni met vier dagen vervroegd. Vanaf 26 juni mogen mensen meer bezoekers thuis ontvangen, mogen restaurants meer bezoekers ontvangen en mag de horeca langer openblijven. Waarschijnlijk zal vanaf die datum ook de mondkapjesplicht verdwijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie