Naar homepage
Up 2 Date

Kabinet wil 26 juni versoepelingen doorvoeren in plaats van 30 juni

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet wil 26 juni versoepelingen doorvoeren in plaats van 30 juni

Het kabinet gaat mogelijk eerder versoepelingen doorvoeren dan gepland. Momenteel staat de vierde stap in het openingsplan van het kabinet gepland voor 30 juni, maar die wordt mogelijk met vier dagen vervroegd. Dat meldt de NOS.

De vierde stap

De vierde stap in het openingsplan houdt in dat het aantal mensen dat je thuis mag ontvangen verhoogd wordt naar 8 personen. Restaurants mogen vanaf 26 juni 100 personen ontvangen en ook sportwedstrijden zijn dan weer toegestaan. Daarnaast mogen theaters, bioscopen en musea meer mensen toestaan en mogen discotheken en nachtclubs weer open onder de voorwaarde dat ze toegangstesten verplicht stellen. De basisregels blijven wel gelden, zoals de anderhalvemetermaatregel, thuisblijven bij gezondheidsklachten en de mondkapjesplicht.

Waarschijnlijk vrijdag persconferentie

De versoepelingen van 30 juni stonden eigenlijk gepland voor 21 juli, maar werden naar voren gehaald, omdat de besmettingscijfers sneller dalen en de vaccinatiecijfers sneller stijgen dan eerst werd gedacht. Waarschijnlijk geven demissionair premier Rutte en minister De Jonge aanstaande vrijdag een persconferentie waarin de vervroegde datum van de versoepelingen wordt aangekondigd.

Ster advertentie
Ster advertentie