Up 2 Date

Rutte laat zich vaccineren tegen coronavirus

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rutte laat zich vaccineren tegen coronavirus

Demissionair premier Rutte gaf maandagochtend het goede voorbeeld door zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Hij maakte het nieuws over zijn coronaprik bekend via Twitter.

Janssen-vaccin

Rutte is geboren in 1967, wat betekent dat hij gevaccineerd is met het vaccin van Janssen. Mensen die ingeënt worden met dat vaccin hoeven maar een keer geprikt te worden. Met de tweet wilde hij ook zijn dankbaarheid uitspreken voor zorgmedewerkers die zich dagelijks inzetten om Nederland uit de coronacrisis te helpen. "Vaccineren is de weg uit deze crisis en dat vooruitzicht komt dankzij het vaccin van Janssen nu ook voor mij persoonlijk een stap dichterbij. Met heel veel dank aan alle medewerkers van @GGDGHORNL die zich elke dag inzetten om Nederland uit deze crisis te helpen", aldus Rutte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

9 miljoen coronaprikken

Inmiddels hebben in Nederland al 9 miljoen mensen minimaal hun eerste coronaprik gekregen. Daarnaast zorgen de dalende besmettingscijfers ervoor dat versoepelingen sneller doorgevoerd kunnen worden. Zo werd afgelopen weekend bekend dat het kabinet Nederland sneller wil openen dan gepland.

Ster advertentie
Ster advertentie