Up 2 Date

Kabinet wil Nederland sneller open dan gepland

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet wil Nederland sneller open dan gepland

Het kabinet wil Nederland sneller open dan gepland. Al vanaf 30 juni moet Nederland grotendeels van het slot zijn. De maximale groepsgrootte thuis wordt dan acht personen, er mogen meer gasten in restaurants (tot 100 personen) en sportwedstrijden zijn dan weer toegestaan. Dat melden bronnen aan de NOS.

Alleen nog basisregels

De horeca mag dan ook tot middernacht open blijven. Daarnaast mogen theaters, musea en bioscopen meer bezoek toestaan en komt er meer ruimte voor toegangstesten bij evenementen. Alleen de basisregels blijven nog wel gelden, zoals anderhalve meter afstand, thuis blijven bij gezondheidsklachten en de mondkapjesplicht.

Gepland voor 21 juli

Deze versoepelingen stonden eigenlijk pas gepland voor 21 juli. Doordat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen nu zo snel naar beneden gaat, denkt het kabinet deze zogenoemde stap 5 (uit het gepresenteerde stappenplan) al eerder te kunnen nemen. Voorbehoud is dat de besmettingen niet plotseling snel omhoog schieten.

Vanavond is er weer een persconferentie waarin demissionair premier Rutte en minister De Jonge deze versoepelingen zullen aankondigen. Ook worden er meer details bekendgemaakt over de aanstaande versoepelingen van 5 juni.

Ster advertentie
Ster advertentie