Up 2 Date

Buurtbewoners lopen stille tocht voor slachtoffers steekpartij in Amsterdamse Pijp

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Buurtbewoners lopen stille tocht voor slachtoffers steekpartij in Amsterdamse Pijp

In de Amsterdamse wijk de Pijp kwamen honderden mensen bijeen om een stille tocht te lopen tegen zinloos geweld. De aanleiding daarvoor was de steekpartij van afgelopen vrijdagavond, waarbij een man vijf mensen achter elkaar neerstak.

Tegel tegen zinloos geweld

De stille tocht werd georganiseerd door de nabestaanden van een 64-jarige man die bij het incident om het leven kwam. Zij onthulden op de plek waar de man overleed een tegel tegen zinloos geweld en liepen ook langs de plekken waar de andere slachtoffers werden neergestoken. De nabestaanden begonnen ook een inzamelingsactie om de uitvaart van de man te kunnen betalen, omdat hij niet verzekerd zou zijn. Inmiddels is er met de actie al meer dan 20.000 euro ingezameld.

Verdachte hoorde stemmen

Afgelopen vrijdagavond stak een man vijf mensen neer in de Pijp. Vier van hen werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar de 64-jarige man overleed op straat. Over de toedracht is nog niets bekend, maar volgens getuigen zou het gaan om een man die stemmen in zijn hoofd hoorde. Uiteindelijk werd in Amstelveen een 29-jarige verdachte aangehouden. De verdachte is op een aantal verkeersdelicten na nooit eerder in aanraking gekomen met politie en justitie. De rechter-commissaris besliste eerder deze week dat hij nog minimaal twee weken langer vast blijft zitten. Ook mag hij momenteel alleen contact hebben met zijn advocaat.

Ster advertentie
Ster advertentie