FunX Amsterdam

Man steekt vijf mensen achter elkaar neer in Amsterdam, één persoon overleden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man steekt vijf mensen achter elkaar neer in Amsterdam, één persoon overleden

Gisteravond zijn bij een steekpartij in de Amsterdamse wijk De Pijp vijf mensen neergestoken. Hierbij kwam een persoon, vermoedelijk een man, om het leven. De overige vier slachtoffers zouden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht zijn.

Massale klopjacht

De eerste meldingen over de steekpartij kwamen rond 23:00 binnen, waarna de politie massaal op zoek ging naar de dader. Hierbij werden veel hulpdiensten ingezet, waaronder twee traumahelikopters en een politiehelikopter. De omgeving rondom de Ferdinand Bolstraat werd meteen afgesloten en bewoners konden tot vanmorgen alleen onder begeleiding het gebied in. Vooralsnog wordt ervan uit gegaan dat één persoon verantwoordelijk is voor het incident.

"Niets meegekregen"

Het is nog niet bekend of omstanders getuige zijn geweest van de steekpartij. Het AD meldt dat een medewerker van een bakkerij in de directe omgeving al middernacht aan het werk was maar niets meekreeg van het incident. Ook een medewerker van een horecazaak maakte aan AT5 bekend niets gezien te hebben.

29-jarige aangehouden

Het onderzoek is nog in volle gang, maar tot zover heeft het onderzoeksteam, onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM), nog geen motief voor de steekpartij kunnen vaststellen. De gemeente, de politie en het OM hebben met elkaar gesproken en komen later vandaag met meer informatie omtrent het incident. Inmiddels is er wel een 29-jarige verdachte uit Amstelveen aangehouden.

Ster advertentie
Ster advertentie