Up 2 Date

16-jarige verdachte van tientallen aanrandingen meldt zich bij politie in Alkmaar

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 16-jarige verdachte van tientallen aanrandingen meldt zich bij politie in Alkmaar

De 16-jarige serieaanrander uit Alkmaar heeft zich donderdagavond samen met zijn ouders gemeld bij de politie. Dit deed de jongen naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht van afgelopen dinsdag.

Aanranding in Alkmaar

In de uitzending van afgelopen dinsdag is een jongen op een fiets te zien die ervan verdacht wordt een vrouw op de Geest in Alkmaar te hebben aangerand. Dit gebeurde nadat hij kort daarvoor al een ander slachtoffer maakte op de Prins Bernhardlaan. De verdachte fietste veelal langs zijn slachtoffers en greep ze vervolgens bij hun billen. De politie was van plan om volgende week zijn gezicht te vertonen als hij zich niet zou melden.

Ruim dertig aanrandingen

De verdachte, ook wel de 'billenpetser' genoemd, is mogelijk verantwoordelijk voor ruim dertig aanrandingen die in Alkmaar en Heiloo hebben plaatsgevonden. Alle vrouwen die aangifte hebben gedaan zijn door de zedenpolitie op de hoogte gebracht van zijn aanhouding. De verdachte wordt momenteel verhoord en zal maandag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Ster advertentie
Ster advertentie