Up 2 Date

Turkse influencer krijgt voorwaardelijke celstraf na bezoek seksmuseum Amsterdam

foto: Instagram @tasskinmerve
  1. Newschevron right
  2. Turkse influencer krijgt voorwaardelijke celstraf na bezoek seksmuseum Amsterdam

De Turkse influencer Merve Taşkın (23) heeft straf gekregen omdat ze het Sexmuseum in Amsterdam heeft bezocht. In januari vorig jaar deed ze daar tijdens een vakantietripje verslag van via social media, maar daar was de Turkse overheid niet blij mee. Ze vervolgde haar voor 'het verspreiden van obsceen materiaal'. Op Instagram laat Merve nu weten dat de rechter haar een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden heeft opgelegd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voor de grap

Merve was begin vorig jaar met vrienden in Amsterdam om haar 22e verjaardag te vieren, zo vertelde ze een tijdje terug tegen de BBC. "Mijn bedoeling was om grappen te maken." Zo ging ze onder andere op de foto met merchandise in de vorm van penissen. Onschuldig dacht ze, maar bij terugkomst in Turkije werd ze twee keer gearresteerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Vrijheid van meningsuiting'

Merve legde een verklaring af en dacht de zaak daarmee wel klaar zou zijn, maar dit jaar kreeg ze alsnog een oproep om voor de rechter te verschijnen. Ze verwijderde de desbetreffende posts en deed een beroep op haar vrijheid van meningsuiting. Het mocht helaas niet baten, want de rechter gaf haar geen gelijk. De vijf maanden cel hoeft ze alleen uit te zitten als ze de komende vijf jaar een strafbaar feit pleegt.

Ster advertentie
Ster advertentie