Up 2 Date

Den Haag verbiedt protest tegen coronamaatregelen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Den Haag verbiedt protest tegen coronamaatregelen

Aanstaande zondag stond er een demonstratie op het tegen de coronamaatregelen gepland, maar deze mag van het kabinet niet doorgaan. Demonstranten wilden naar het Malieveld gaan om daar "een urenlang programma met bekende dj's organiseren".

Duizenden bezoekers

De organisatie ging in eerste instantie uit van ongeveer 100 deelnemers, maar stelde dit later bij naar maar liefst 10.000 bezoekers. Hierdoor zou de anderhalve meter afstand nauwelijks gewaarborgd kunnen worden. De gemeente vindt dat dit een gevaar voor de volksgezondheid en steekt daarom een stokje voor de demonstratie.

Niet veilig

De burgemeester vindt het te riskant en legt uit waarom. "Het recht op demonstratie is een groot goed maar is niet ongelimiteerd. Het Malieveld is niet van elastiek. In de gemeente Den Haag bestaat geen openbare ruimte die de hoeveelheid mensen die de organisatie heeft opgetrommeld veilig kan herbergen en daarom verbied ik de bijeenkomst", vertelt hij in een verklaring.

Kritisch

Organisator Viruswaanzin.nl is tegen de anderhalvemeterregel en claimt dat het coronavirus niet heel erg gevaarlijk is. Bekende Nederlanders als opiniepeiler Maurice de Hond, muzikant Ernst Jansz van Doe Maar, DJ Jean en dj Paul Elstak zouden bij het protest aanwezig zijn. De organisatie is het niet eens met de beslissing en wil naar de rechter stappen.

Ster advertentie
Ster advertentie