Up 2 Date

'Kabinet wil coronaregels gaan versimpelen'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Kabinet wil coronaregels gaan versimpelen'

Steeds meer mensen vragen om versimpeling van de coronaregels en het kabinet lijkt daar nu gehoor aan te willen geven. Ingewijden melden aan het RTL Nieuws dat er serieus gesproken wordt over het invoeren 'eenvoudigere regels'.

Versimpelen

Dit zou dan bijvoorbeeld betekenen dat in binnenruimtes de regels beperkt kunnen blijven tot de 1,5 meter afstand en het aantal aanwezigen. Voor buitenplaatsen zouden gelden dat alleen de afstandsregels voldoende zijn. De strategie is recent door meerdere partijen besproken en zou ervoor moeten gaan zorgen dat bepaalde bedrijven en organisaties weer makkelijker kunnen functioneren. Momenteel is het kabinet in overleg met deskundigen van het Outbreak Management Team om te kijken in hoeverre de plannen mogelijk zijn.

Knoop doorhakken

De bronnen benadrukken echter wel dat er nog niets besloten en alle opties nog open liggen. Pas volgende week zal het OMT zijn advies aan het kabinet uitbrengen, vlak voor de voorlopig laatste crisisbijeenkomst van ministers. Op basis hiervan zal het kabinet, samen met andere uitkomsten, een beslissing gaan maken.

Ster advertentie
Ster advertentie