Up 2 Date

Meerdere gewonden door auto die inrijdt op carnavalsoptocht in Duitsland

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Meerdere gewonden door auto die inrijdt op carnavalsoptocht in Duitsland

In het Duitse plaatsje Volkmarsen is vandaag een nog onbekende man met zijn auto ingereden op een carnavalsoptocht. Volgens Duitse media zijn er meer dan 10 gewonden, waaronder kinderen. De chauffeur is ter plekke gearresteerd.

Nog weinig duidelijk

In het dorpje met 6800 inwoners was een optocht voor de plaatselijke versie van het feest dat wij in Nederland kennen als carnaval. Tijdens het feest reed een onbekende bestuurder met zijn Mercedes in op de mensenmassa. Een correspondent van EenVandaag zei op Radio 1: “Er zijn ooggetuigen die zeggen dat de automobilist om een omheining heen reed en daarna gas gaf, verder is er nog erg weinig bekend.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanslag of ongeluk

Het is nog onbekend of het gaat om een ongeluk of een gerichte aanslag van de dader. Het dorpje ligt dichtbij de staden Kassel in de deelstaat Hessen. In deze provincie waren vorige week aanslagen op verschillende shisha-lounges in de stad Hanau door een rechtse extremist waarbij tien doden vielen. Het is onbekend of deze aanslag iets met het geweld van vorige week te maken heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie