Up 2 Date

Overlevende aanslag Hanau doet zijn verhaal

foto: Twitter: de Jonge Turken
  1. Newschevron right
  2. Overlevende aanslag Hanau doet zijn verhaal

In de Duitse stad Hanau vond woensdagavond een aanslag plaats. Hierbij vielen negen doden en raakten meerdere mensen gewond. Een van de slachtoffers is Muhammed. Hij heeft de aanslag overleefd en doet zijn verhaal in een video.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verstoppen

In de video vertelt Muhammed wat er gebeurde in de shishalounge waar hij zich bevond tijdens de aanslag: “Ik heb de man gezien toen hij binnenkwam, ik was op dat moment aan het eten”. Toen de man begon te schieten probeerde Muhammed zich te verstoppen achter een muur, maar de man wist hem toch te raken: “Ik werd geraakt aan mijn schouder”, zegt de zichtbaar aangedane jongen terwijl hij nog in het ziekenhuisbed ligt.

Ik kan niet meer ademen

Muhammed was niet de enige die zich probeerde te verstoppen achter de muur. Hij vertelt dat er meerdere mensen op hem kwamen liggen, en dat hij zelf ook op iemand lag. De jongen onder hem had een gaatje in zijn nek: “De jongen zei tegen mij ‘ik voel mijn tong niet meer’. ‘ik kan niet meer ademen.’” Muhammed adviseerde hem de shahada (geloofsbetuiging) uit te spreken en dat deden ze vervolgens samen.

Moeder ook slachtoffer

Tijdens de aanslag doodde de schutter negen mensen. Hij werd donderdagochtend zelf dood aangetroffen in zijn huis in Hanau. De politie geeft aan dat hij zichzelf om het leven heeft gebracht na de aanslag. In het huis waar hij aangetroffen werd, is nog een lichaam gevonden. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van Hessen is het de moeder van de dader.

Terrorisme

De landelijke antiterrorisme-eenheid is betrokken bij het onderzoek naar de dader, waarvan wordt gesuggereerd dat hij een rechtsextremistisch motief had voor de aanslag.

Ster advertentie
Ster advertentie