Up 2 Date

Zwangere vrouw van viral foto alsnog overleden na luchtaanval Marioepol

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Zwangere vrouw van viral foto alsnog overleden na luchtaanval Marioepol

De gewonde zwangere vrouw wiens foto de hele wereld over ging na de luchtaanval op de kraamkliniek in Marioepol, is overleden. Dat meldt het Amerikaanse persbureau AP. Haar ongeboren baby heeft het ook niet gered.

Bombardement

Afgelopen donderdag werd het kinderziekenhuis en kraamkliniek in de Oekraïense havenstad Marioepol verwoest door een Russisch bombardement. Daarbij vielen drie doden en zeventien gewonden.

Vrouw van de foto

Persbureau AP maakte foto's van de ontruiming van het ziekenhuis. Een van de foto's die viral ging, was die van een hoogzwangere vrouw die op een brancard werd afgevoerd.

Inmiddels is bekendgemaakt dat deze vrouw en haar baby de aanval niet hebben overleefd. De vrouw werd na het bombardement afgevoerd naar een ander ziekenhuis. Daar overleed ze uiteindelijk aan haar verwondingen. Haar baby, die nog via een keizersnede ter wereld is gebracht, bleek levenloos.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niké

Een andere hoogzwangere vrouw die ook werd gefotografeerd door AP, heeft het wel gered. Zij is bevallen van dochter Veronika, die vernoemd is naar Niké: de Griekse godin van de overwinning.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie