Up 2 Date

Sofia Jirau is eerste Victoria's Secret model met syndroom van Down

foto: YouTube: enSalud TV
  1. Newschevron right
  2. Sofia Jirau is eerste Victoria's Secret model met syndroom van Down

Sofia Jirau is het eerste model met het syndroom van Down dat bij Victoria's Secret aan de slag gaat. Het model uit Puerto Rico maakte zelf via Instagram bekend dat zij een klus heeft gekregen bij het lingeriemerk.

Droom

"Op een dag had ik een droom. Toen werkte ik er hard voor en nu is de droom werkelijkheid geworden", zegt Sofia in haar aankondiging. "Dit is slechts het begin." Het 25-jarige model werkte mee aan de No Limits-campagne van het merk, die gericht is op inclusiviteit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kritiek

Victoria's Secret heeft in het verleden veel kritiek gekregen voor het eenzijdige lichaamsbeeld dat ze lieten zien tijdens modeshows. Als reactie op de kritiek zei de toenmalige marketingdirecteur van het bedrijf dat er geen trans modellen of modellen met een maatje meer meelopen, omdat de shows "een fantasie" moeten zijn. Niet veel later trad hij af.

Sinds vorig jaar waait er een frisse wind bij het modemerk met meer focus op de beleving van vrouwen bij lingerie in plaats van hoe mannen het graag zien. Hierbij wordt ook een diverser beeld geschetst in de reclamecampagnes, waar Sofia nu onderdeel van is geworden.

Ster advertentie
Ster advertentie