Up 2 Date

Afghaanse jongen (9) na drie dagen in een put overleden

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Afghaanse jongen (9) na drie dagen in een put overleden

De 9-jarige Haider uit Afghanistan is overleden nadat hij drie dagen lang vastzat in een diepe put. Reddingswerkers hebben hem dagenlang proberen te redden, maar dat mocht niet baten. De jongen overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen, zo melden de woordvoerders van de taliban vandaag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgegleden

Het ongeval vond plaats bij het dorpje Shokak, zo'n 400 kilometer ten zuidwesten van Kabul. Haider zou dinsdag zijn uitgegleden en vervolgens in de put zijn beland. Volgens zijn opa gebeurde dit toen hij iemand probeerde te helpen bij het boren van een nieuwe put. Rondom Shohak is namelijk sprake van veel droogte.

Rotsachtig terrein

Haider zou naar de bodem van de 25 meter diepe put zijn gevallen. Vervolgens werd hij met een touw een stuk omhoog geholpen, maar kwam hij op tien meter diepte alsnog vast te zitten. Reddingswerkers groeven met graafmachines een greppel om Haider te bereiken, maar de rotsachtige aarde maakte de missie moeilijk. Toen ze de jongen uiteindelijk bereikte, was hij er al slecht aan toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Soortgelijke ongevallen

Het tragische verhaal van Haider lijkt op dat van de 5-jarige Marokkaanse Rayan. Ook hij zat dagenlang vast in een put. Zijn reddingsactie hield begin deze maand de wereld in zijn greep, maar uiteindelijk overleefde ook Rayan het ongeval niet. Op de dag van zijn begrafenis kwam er in Marokko nog een kind om door een soortgelijk ongeluk. Dat was de 7-jarige Khalid, die tijdens het spelen in een 40 meter diepe put belandde.

Ster advertentie
Ster advertentie