Up 2 Date

Op dag begrafenis Rayan (5) overleed ook Khalid (7) in waterput Marokko

foto: Achkayen Press
  1. Newschevron right
  2. Op dag begrafenis Rayan (5) overleed ook Khalid (7) in waterput Marokko

In Marokko is afgelopen maandag nog een kind omgekomen nadat het in een waterput viel. Het gaat om de 7-jarige Khalid, die in een put van zo'n 40 meter belandde tijdens het spelen. Lokale media melden dat hij is verdronken. Dit gebeurde op de dag dat Rayan (5), het jongetje dat een paar dagen eerder vastzat in een put en overleed, werd begraven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevallen tijdens het spelen

Khalid kwam maandagmiddag rond een uur om het leven in de buurt van de stad Tiflet. Hij was aan het spelen, maar zijn ouders konden hem plotseling niet meer vinden. Uiteindelijk bleek hij in een put te zijn gevallen die wordt gebruikt voor drinkwater. De definitieve doodsoorzaak moet nog worden bevestigd, maar tot dusver wijst het op verdrinking. Khalids ouders zijn, net als die van Rayan, door de Marokkaanse koning Mohammed VI gebeld met een steunbetuiging.

Rayan

Het nieuws komt vlak na de mislukte reddingsactie van Rayan, die de hele wereld de afgelopen dagen in zijn greep hield. De 5-jarige jongen viel vorige week dinsdag in een smalle waterput van zo'n 32 meter diep in het dorpje Tamorot. Er werden dag en nacht reddingswerkers, graafmachines en bulldozers ingezet, maar het bleek een extreem moeilijke klus om het kind te bevrijden omdat er veel kans was op instorting. Op zaterdagavond lukte het onder toeziend oog van duizenden biddende omstanders uiteindelijk toch, maar kort daarna werd bekend dat Rayan helaas was overleden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie