Up 2 Date

Rayan (5) na dagenlang in put niet meer in leven

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Rayan (5) na dagenlang in put niet meer in leven

De vijfjarige Rayan, die sinds dinsdag in Marokko vastzat in een 32 meter diepe put, is zaterdagavond rond 21:30 uur eruit gehaald. Kort daarna werd bekend dat de kleuter is overleden.

Reddingsteam

De gebeurtenis hield de hele wereld in zijn greep. Dag en nacht werd er doorgewerkt om Rayan te bereiken. Een moeilijke klus, want de put was aan de bovenkant niet meer dan 50 centimeter breed en werd naar beneden toe steeds nauwer. Met graafmachines werd er een zijingang gecreëerd waar tunnelbuizen zijn geplaatst. Op deze manier kon het reddingsteam de kleuter bereiken. Helaas was het jongetje niet meer in leven.

Steunbetuigingen

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft de ouders van het jongetje zaterdagavond gebeld om zijn steun te betuigen. Verder hebben onder meer de premier van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van Dubai, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, en de Franse president Emmanuel Macron de nabestaanden en het Marokkaanse volk gecondoleerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sinds dinsdagavond in waterput

Rayan viel dinsdagavond in het dorpje Tamorot in de waterput die zijn vader aan het repareren was. "Rayan was naast me, op een gegeven moment viel hij", vertelde de vader aan de Marokkaanse media. De reddingsactie werd de afgelopen dagen live uitgezonden door verschillende media.

Ster advertentie
Ster advertentie