Up 2 Date

Overleden Rayan (5) wordt vandaag begraven

  1. Newschevron right
  2. Overleden Rayan (5) wordt vandaag begraven

De Marokkaanse Rayan overleed afgelopen zaterdag op 5-jarige leeftijd. Hij kwam vast te zitten in een put diep onder de grond in het dorp Ighrane. Zijn lichaam zal vandaag worden begraven in datzelfde dorp. Volgens het AD heeft een familielid dat aangekondigd.

Autopsie

Een neef van Rayan liet verder weten dat het lichaam van het jongetje naar een militair ziekenhuis in de hoofdstad Rabat is gebracht. Daar zou de autopsie waarschijnlijk worden uitgevoerd. Over het onderzoek is officieel nog niets naar buiten gebracht.

Fataal

Ryan kwam afgelopen dinsdagmiddag terecht in een droge put, waar hij op 32 meter onder de grond vast kwam te zitten. Via een horizontale tunnel probeerden reddingswerkers de kleuter te redden. Daarvoor moest naast de put een enorm gat gegraven worden. De kans op instorting was enorm groot, waardoor hulpverleners secuur te werken moesten gaan.

In de omgeving van de plek waar Rayan klemzat, hadden zich de afgelopen dagen duizenden mensen verzameld. De mensen baden en zongen uit medeleven en om reddingswerkers aan te moedigen. Toen de hulpverleners Rayan zaterdagavond eindelijk wisten te vinden, bleek dat ze niet op tijd waren en de lange periode onder de grond hem al fataal was geworden.

Ster advertentie
Ster advertentie