Up 2 Date

Brusselse bende koopt 16-jarig meisje van haar vriend voor 2000 euro

foto: Twitter: FrDesouche
  1. Newschevron right
  2. Brusselse bende koopt 16-jarig meisje van haar vriend voor 2000 euro

Zeven twintigers zijn in Brussel aangehouden op verdenking van mensenhandel en prostitutie van een minderjarige. Zij prostitueerden een 16-jarige meisje uit Frankrijk, dat eind november van huis was weggelopen. Door haar vriend belandde zij in de handen van een beruchte Brusselse straatbende.

Verkocht door haar vriendje

Het meisje kreeg eind november ruzie op haar school in Frankrijk en besloot thuis weg te lopen. Ze vertrok met haar vriend richting België en werd als vermist opgegeven. Eenmaal in Brussel aangekomen werd zij door haar vriendje verkocht aan een Brusselse straatbende voor 2.000 euro aan cash en drugs. De bende zette haar vervolgens in als prostituee via internet. Nadat een bekende haar herkende op een van deze sites kon de politie het meisje bevrijden. Ze verbleef op verschillende locaties waaronder een huis in Ukkel, België. Uit in beslag genomen telefoons blijkt dat de gang een klantenbestand had met 160 namen.

Beruchte bende

De mannen die zijn opgepakt zijn bekenden van de politie. Zij vormden eerder de beruchte ‘bende van het Jacques Franckplein’ in de Brusselse gemeente Saint-Gillis. De bende bestaat uit ongeveer 50 jongeren tussen de 15 en 25 jaar die verdacht zijn van meer dan tweehonderd misdaden, waaronder verkrachting. Eerder kwam de groep al in het nieuws toen zij een politieauto opbliezen. De bendeleden worden regelmatig opgepakt, maar komen snel weer vrij vanwege een gebrek aan bewijs. Of er deze keer voldoende bewijs is, is niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vroeger bekend als rapper

Onder de opgepakten zitten twee mannen die de afgelopen jaren naam probeerden te maken voor zichzelf als rapper. Onder de naam Aze2dine en LeYou plaatsten de bendeleden de afgelopen jaren video’s op YouTube. Alle foto’s van hun Instagramkanaal zijn verwijderd en een foto is toegevoegd. Je ziet een screenshot van het bericht dat de rappers zijn opgepakt met de tekst “Het ex-team van Aze2dine wenst hem een lang verblijf in de gevangenis”.

Ster advertentie
Ster advertentie