Up 2 Date

Opnieuw aanslag in Turkse hoofdstad Ankara: 27 doden, 75 gewonden

  1. Newschevron right
  2. Opnieuw aanslag in Turkse hoofdstad Ankara: 27 doden, 75 gewonden

Opnieuw is de Turkse hoofdstad Ankara opgeschrikt door een aanslag. Rond half zeven vanavond ontplofte in de wijk Kizilay een bomauto waarbij tot nu toe zeker 27 doden en 75 gewonden zijn gevallen. Geruchten gaan rond dat het dodental boven 100 ligt. Het is nog niet bekend door wie de aanslag gepleegd is maar het zou om een zelfmoordaanslag gaan.

komen en gaan van ambulances

De explosie vond plaats op een plek waar tien bushaltes staan. Daar is het nu een komen en gaan van ambulances met gewonden. De politie vermoedt dat de aanslag gericht is op de twee ME-busjes die daar dagelijks klaar staan om eventuele demonstraties direct tegen te kunnen houden. Of er ME'ers omgekomen zijn is nog onbekend.

grote ontploffing

Volgens een Turkse verslaggever die ter plaatse is, zijn zelfs Turken gewond geraakt die op honderd meter afstand van de ontploffing stonden. Op camerabeelden van een winkel is te zien hoe mensen moeten schuilen voor het vuur dat naar beneden valt door de grote ontploffing.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

verhoogd risico

De Amerikaanse ambassade in Ankara zou vandaag al Amerikaanse staatsburgers in Turkije hebben gewaarschuwd om Turkse staatsgebouwen te mijden wegens een verhoogd veiligdheidsrisico.

Ster advertentie
Ster advertentie