Up 2 Date

Tweede Kamerlid Volp: "Direct in september starten met onderzoek naar lachgas"

  1. Newschevron right
  2. Tweede Kamerlid Volp: "Direct in september starten met onderzoek naar lachgas"

Tweede Kamerlid Marith Volp vertelde naar aanleiding van de FunX Lachgas Radiospecial dat ze in september direct wil starten met een onderzoek naar lachgas. Ze gaf toe dat in Den Haag nog te weinig kennis is over lachgas.

Start lachgasonderzoek

Volp wil direct na het reces praten met staatssecretaris Van Rijn en direct in september beginnen aan een onderzoek. "Ik wil in september voorbij de Kamervragen al direct starten met een onderzoek naar lachgas. En ons ook gaan richten op hoe we jongeren bereiken, zoals met jullie radiouitzending. Niet met een belerende vinger wijzen of met oude mensen zoals ik. Jullie bereiken de doelgroep. Jullie informeren. Dat zijn de dingen die wij vanuit Den Haag moeten regelen."

FunX onderzoek hartstikke belangrijk

"Wat FunX vanavond doet en met het onderzoek naar lachgas heeft gedaan is hartstikke belangrijk," zei Tweede Kamerlid Volp bij FunX. "Dat is informatie die we nodig hebben om te weten hoe we ermee om moeten gaan." Zo vertelde toxicoloog Martin van den Berg in de radiospecial van FunX dat jongeren industrieel lachgas gebruiken. Daar is volgens hem geen onderzoek naar gedaan: "Het type lachgas waar de afgelopen jaren onderzoek naar is gedaan, is de medische variant ervan," vertelde hij FunX-reporter Laila.

Onwetendheid

Volp onderstreept het belang van het FunX onderzoek en zegt dat jongeren ook weinig kennis blijken te hebben over de drug die ze gebruiken: Je hoort vanavond heel veel vragen en onwetendheid bij de luisteraars. Ik denk dat we al die informatie nodig hebben om vervolgens na te kunnen denken: hoe zorgen wij ervoor dat mensen geen schade oplopen?"

Ster advertentie
Ster advertentie