Up 2 Date

Redactie 'BOOS' begrijpt niets van uitspraken Ali B en toont bewijs

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Redactie 'BOOS' begrijpt niets van uitspraken Ali B en toont bewijs

De redactie van BOOS verbaast zich over verschillende uitspraken die Ali B vandaag in de rechtszaal heeft gedaan. Zo worden de programmamakers er onder meer van beschuldigd dat ze leugens hebben verspreid. Via hun Instagram Story geeft BOOS uitleg en ontkrachten ze de verwijten van Ali B.

Ali B verwijt 'BOOS' van leugens

Ali B trapte de zitting vandaag af met een geschreven brief, die hij huilend voorlas. Daarin zei hij onder meer dat journalisten leugens hebben verspreid en verwees hij specifiek naar Tim Hofman en BOOS. "Ik heb gesmeekt om meer tijd. Ik zou aan alles meewerken, aan alles, maar laten we dit samen achter de schermen onderzoeken. Die tijd werd me niet gegund. De uitzending moest er zo snel mogelijk komen, zonder grondig onderzoek."

Het team van BOOS snapt niks van de uitleg van Ali B. "Wij ontvingen Ali B's reactie via zijn advocaat per mail, exact op moment van de gedeelde deadline." Daarnaast zou er volgens de redactie geen verzoek gedaan zijn tot meer tijd of tot het samen onderzoeken achter de schermen. Verder verwijzen ze in hun verklaring naar de statement die Ali B destijds op zijn Instagrampagina plaatste, waarin hij alle beschuldigingen volledig en ten strengste ontkende.

foto: BOOS

foto: BOOS

'BOOS' reageert op uitspraken Ali B

De redactie reageert ook op het verwijt dat "de uitzending er zo snel mogelijk moest komen". Volgens BOOS klopt dat niet en nam het volledige onderzoek bijna tien maanden in beslag. In hun Instagram Story hebben ze de link naar het bewijs ter verantwoording toegevoegd, zodat mensen de feiten eventueel zelf na kunnen gaan. Ook hebben ze een link toegevoegd naar Ali B's reactie tijdens het onderzoek, om aan te tonen dat ze wederhoor hebben toegepast en hun verhaal geen leugens bevat. "Deze volledige reactie is zowel in onze uitzending voorgelezen als schriftelijk gepubliceerd."

Tot slot weerlegt de redactie de opmerking van Ali B dat hij bewijs heeft dat er is gelogen door BOOS. "Wij hebben dit eventuele bewijs nooit van Ali B mogen ontvangen, ook niet naderhand."

foto: BOOS

foto: BOOS

Eerste dag zit erop

De eerste dag van de rechtszaak van Ali B is voorbij. Morgen om 9.00 uur wordt de zaak vervolgd en zullen de officieren van justitie als eerst het woord doen. FunX is aanwezig in de rechtszaal en zal net als vandaag verslag doen van de gebeurtenissen. Check het liveblog hier of volg de ontwikkelingen via ons Threads-account.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie