Up 2 Date

Demonstranten in Lagos beschoten door Nigeriaanse leger

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Demonstranten in Lagos beschoten door Nigeriaanse leger

Demonstranten in het hele land hebben de afgelopen twee weken deelgenomen aan dagelijkse protesten tegen de politie-eenheid die bekend staat als SARS. SARS-agenten worden er namelijk van beschuldigd onschuldige burgers te mishandelen of zelfs te vermoorden. Dinsdag werd een avondklok ingesteld en antioproerpolitie ingezet in de stad Lagos. Gisterenavond zijn demonstranten beschoten door het Nigeriaanse leger. Dat meldt CNN.

Demonstranten neergeschoten

De overheid zette laatst nog een avondklok in voor de hele staat, maar dit weerhield demonstranten niet om de straat op te gaan. Dus ook gisteravond gingen demonstranten massaal de straat op in Lagos. Getuigen zeggen dat Nigeriaanse troepen het vuur openden op demonstranten bij de Lekki-tolpoort nadat de lichten waren gedoofd in de stad. Ooggetuigen melden dat er op dinsdagavond meerdere demonstranten zijn neergeschoten door soldaten. Getuigen melden ook dat er niet alleen werd geschoten, maar ook dat ambulances werden geblokkeerd.

Quote

Leden van het Nigeriaanse leger kwamen dichterbij en begonnen te schieten. Ze schoten recht op ons af, en veel mensen werden geraakt. Ik heb het net overleefd.

Akinbosola Ogunsanya tegen CNN

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vreedzame protesten

De demonstraties verliepen voornamelijk vreedzaam, zo werd er gezongen en gebeden. De verontwaardiging over het gebruik van geweld door de overheid is daarom extra groot. Op social media gaat een beeld rond van een bebloede Nigeriaanse vlag die een symbool is geworden voor de slachtoffers bij de protesten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie