Naar homepage
Up 2 Date

Opnieuw explosie bij Poolse supermarkt, dit keer in Tilburg

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw explosie bij Poolse supermarkt, dit keer in Tilburg

Er is vannacht opnieuw een explosief afgegaan bij een Poolse supermarkt. Dit keer bij het pand van Warszawa XL in Tilburg. Door de explosie brak er brand uit. Ondanks dat de brandweer de brand snel onder controle had, raakte het pand zwaar beschadigd.Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schade

Er raakte niemand gewond bij de explosie. Wel werd het pand grotendeels verwoest. Dat meldt verslaggever Martijn van de Zande in het NOS Radio 1 Journaal. Naastgelegen winkelpanden bleven onbeschadigd.

"Ik ben heel verdrietig", zegt Taha Mahmoed, de neef van de winkeleigenaar tegen Omroep Brabant. Zijn winkel was pas sinds oktober open. "Het was een mooie winkel met flink wat personeel, een goed lopende zaak." Hij heeft geen idee waarom zijn winkel doelwit is van een aanslag. Eerder werden twee andere Poolse supermarkten die in handen zijn van familieleden ook al getroffen

Vierde keer

Het is de vierde keer dat er een explosie plaatsvindt bij een Poolse supermarkt. Vorige maand werden supermarkten in Beverwijk, Aalsmeer en Heeswijk-Dinther getroffen. Al deze winkels zijn in handen van Iraaks-Koerdische eigenaren.

Of de explosies iets met elkaar te maken hebben, kan de politie nog niet zeggen. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Ster advertentie
Ster advertentie