OMG

Gesproken boodschap uit kampeerauto kondigde explosie aan in Nashville

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Gesproken boodschap uit kampeerauto kondigde explosie aan in Nashville

Het lijkt op de eerste aflevering van een nieuwe Netflix-serie: een agent hoort een opgenomen boodschap uit een kampeerauto komen, waarin duidelijk wordt gemaakt dat er een grote explosie zou volgen. Kort daarna veranderde het bericht in 15 minuten aftellen tot detonatie. Een grote camper in Nashville ontplofte gisteren en het is voor iedereen nog onduidelijk waarom dit gebeurde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geautomatiseerde boodschap

Nashville, hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee, is op Eerste Kerstdag opgeschrikt door een ontploffing van een camper. De bomexplosie veroorzaakte enorme schade in het centrum van de stad en zeker drie mensen raakten gewond. Een voorbijlopende politieagent hoorde een geautomatiseerde boodschap uit de camper komen waarin kenbaar werd gemaakt dat er een bom aanwezig was die zou ontploffen. Kort daarna veranderde het bericht in 15 minuten aftellen tot detonatie. De agent begon direct met de evacuatie van het gebied door onder andere van deur tot deur aan te bellen en mensen te waarschuwen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Motief?

De politie in Nashville ging al snel uit van een opzettelijke daad. Burgemeester John Cooper van Nashville heeft bewoners gewaarschuwd niet naar het stadscentrum te komen en heeft de noodtoestand uitgeroepen. Die blijft zeker tot zondag van kracht. Door de explosie ontstonden ook communicatieproblemen; om die reden heeft de Amerikaanse federale luchtvaartautoriteit tijdelijk vluchten vanaf de internationale luchthaven van Nashville stilgelegd. Hoewel de autoriteiten tot dusver aannemen dat er opzet in het spel was, is er nog geen verklaring over een mogelijk motief naar buiten gebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie