Up 2 Date

Rechtszaak tegen man die twee vrouwen neerschoot in Zwijndrecht van start

foto: RTL Nieuws
  1. Newschevron right
  2. Rechtszaak tegen man die twee vrouwen neerschoot in Zwijndrecht van start

Vandaag start de rechtszaak tegen Minh V. (49), die afgelopen januari zijn ex-vriendin (38) en haar moeder (66) neerschoot in Zwijndrecht. De verdachte vluchtte na de schietpartij en werd een maand later opgepakt na een grootschalige klopjacht.

Opsporing

Tijdens de zitting van vandaag zullen V. en de familie van de slachtoffers zelf niet aanwezig zijn. V. zit nog vast en heeft gezegd elke straf te accepteren nadat de politie hem oppakte. Dat liet zijn advocaat weten aan RTL Nieuws in februari. De aanhouding, gefilmd door een burger, gebeurde in het centrum van Schiedam nadat V. door verschillende tips werd opgespoord. De verdachte heeft bekend en geeft aan spijt te hebben, maar nog steeds zijn er vragen over de schietpartij en de periode waarin de verdachte voortvluchtig was. Het is bijvoorbeeld onduidelijk of V. hulp kreeg tijdens zijn vlucht. Hijzelf geeft aan zelfstandig te hebben gehandeld. Er is vorige week echter een man (34) aangehouden voor het leveren van het wapen waarmee V. heeft geschoten.

Schietpartij

Op 21 januari vond er een schietpartij plaats bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. V. zou hier geschoten hebben op zijn ex-vriendin (38) en haar moeder (66). De moeder overleed ter plekke en zijn ex-vriendin kwam zwaargewond in het ziekenhuis terecht. Zij is nog altijd aan het herstellen. Waarschijnlijk heeft V. geschoten omdat hij het niet kon verdragen dat zijn ex-vriendin niet met hem verder wilde.

Ster advertentie
Ster advertentie