Up 2 Date

Verdachte 'Lucky' van fatale schietpartij bij winkelcentrum Zwijndrecht opgepakt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte 'Lucky' van fatale schietpartij bij winkelcentrum Zwijndrecht opgepakt

De verdachte van de schietpartij in Zwijndrecht in januari is na een wekenlange zoektocht zojuist opgepakt. Dat meldt de politie in Rotterdam. De 49-jarige Minh Nghia V, beter bekend als 'Lucky', wordt ervan verdacht dat hij zijn ex-vriendin en haar moeder neerschoot bij een winkelcentrum. Bij de schietpartij overleed de moeder, de ex-vriendin raakte zwaargewond. Zij is inmiddels buiten levensgevaar.

Aanhouding

De politie hield de voortvluchtige man zaterdagmiddag rond 12.30 uur aan op de Ketelbrug in Schiedam. De politie meldt verder dat er later meer informatie volgt over de aanhouding en de verdere situatie. De 49-jarige 'Lucky' wordt verdacht van moord en poging tot moord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op de vlucht

Lucky sloeg na de schietpartij op de vlucht en wist meer dan een maand uit handen te blijven van de politie. De politie bestempelde hem als 'vlucht- en vuurwapengevaarlijk' en verspreidde kort na de schietpartij zijn naam en foto in de hoop hem zo snel mogelijk te kunnen arresteren. Toen dat niet direct lukte, loofde het Openbaar Ministerie (OM) in het programma Opsporing Verzocht 30.000 euro uit voor de gouden tip die tot zijn arrestatie zou leiden. Op dezelfde dag werden wel meerdere vluchtauto's gevonden.

Strafblad

Volgens het AD was V. al zeker twintig jaar in beeld bij de politie en justitie en heeft hij een lang strafblad. Zo werd hij in 2017 nog veroordeeld voor meerdere overvallen. Ook voor die tijd was hij al veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor betrokkenheid bij de planning en uitvoering van een gewelddadige overval op een geldloper in december 2015. 'Lucky' stond voor de schietpartij al internationaal gesignaleerd.

Krankzinnige daad

De familie van de slachtoffers spreekt van een "krankzinnige daad", zo schrijft Nu.nl. "Onze onschuldige en weerloze moeder Michel werd op laffe wijze doodgeschoten door de ex-vriend van Anneke, haar dochter op wie ze zo gesteld was."

Ster advertentie
Ster advertentie