Up 2 Date

21-jarige man belandt tijdens Solexrace onder boomstam en overlijdt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 21-jarige man belandt tijdens Solexrace onder boomstam en overlijdt

Een 21-jarige man uit Deurne is in de nacht van zaterdag op zondag tijdens de 24-uurs Solexrace in het Brabantse Heeswijk-Dinth om het leven gekomen. Omroep Brabant schrijft dat de man onder een boomstam terechtkwam.

Boomstam optillen

Het slachtoffer probeerde met een aantal vrienden een zware boomstam op te tillen. Dat ging verschrikkelijk mis: de boomstam kwam bovenop de 21-jarige man terecht. Er zijn direct ambulancemedewerkers en een traumahelikopter opgeroepen, maar het slachtoffer overleed voordat hij naar een ziekenhuis kon worden gebracht.

Noodlottig ongeluk

De politie heeft het evenement na het dodelijke ongeluk enige tijd stilgelegd vanwege onderzoek, maar inmiddels is de locatie weer vrijgegeven. "Wij gaan uit van een noodlottig ongeluk en doen geen verder onderzoek", laat een woordvoerder weten aan de lokale nieuwszender. De organisatie van het Solexrace Festival zegt "diep onder de indruk en verslagen" te zijn. In overleg met de familie van het slachtoffer is besloten om het evenement in aangepaste vorm voort te zetten. Het is nog niet duidelijk op welke manier het festival wordt aangepast.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over Solexrace

De Solexrace is een Brabants volksfeest. Het wordt georganiseerd naast een crossbaan, waar de Brascross wordt gehouden. Mensen kunnen meedoen op een brommer, crossmotor, quad of auto. Het festival wordt ook wel 'de Zwarte Cross van Brabant' genoemd.

Ster advertentie
Ster advertentie