Up 2 Date

Weer 300 mensen moesten buiten slapen voor aanmeldcentrum Ter Apel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Weer 300 mensen moesten buiten slapen voor aanmeldcentrum Ter Apel

Het is zaterdagavond niet gelukt om een slaapplek te vinden voor zo'n 300 van de ongeveer 450 mensen voor het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat zegt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Hierdoor moest een grote groep noodgedwongen buiten slapen, onder een luifel en zonder tent, bij een minimumtemperatuur van 11 graden

80 mensen toegelaten

Zaterdag stonden er honderden mensen in de rij voor het aanmeldcentrum. Een deel van hen was nieuw, maar het ging ook om mensen die terugkeerden na een nacht in een noodopvanglocatie. Ongeveer 80 mensen werden toegelaten tot het aanmeldcentrum, omdat er weer wat plek was.

Geen oplossing

Verder kon er aan het einde van de middag een groep van 70 mensen per bus naar Vlissingen, waar zij opgevangen worden in de marinekazerne. 85 kwetsbare mensen die in de sporthal verbleven, mochten voor één nacht naar Stadskanaal. Waar zij vanaf vandaag naartoe kunnen, is nog onduidelijk. Voor de overige asielzoekers op het terrein konden instanties en lokale autoriteiten geen oplossing vinden.

400 mensen geëvacueerd

Vrijdagavond werden er nog 400 mensen geëvacueerd van het terrein voor het aanmeldcentrum in Ter Apel. Zij werden met bussen naar andere plekken in het land gebracht, nadat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) eerder op de avond alarm sloeg over de gezondheidssituatie. Zij waarschuwden voor 'een groot risico' op het uitbreken van infectieziekten vanwege de slechte hygiëne.

Ster advertentie
Ster advertentie