Up 2 Date

Baby van drie maanden overleden in sporthal van aanmeldcentrum Ter Apel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Baby van drie maanden overleden in sporthal van aanmeldcentrum Ter Apel

In de sporthal bij het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel is een baby van drie maanden oud overleden. Dat heeft een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bevestigd tegenover Het Parool.

Onderzoek naar doodsoorzaak

Het is nog niet bekend hoe de baby heeft kunnen overlijden. Volgens de woordvoerder van het COA wordt daar momenteel onderzoek naar gedaan. "Het COA-personeel is diep geschokt door deze verschrikkelijke gebeurtenis. Met name in Ter Apel komt dit hard aan. Onder bewoners en medewerkers heersen gevoelens van verdriet en onmacht", aldus het COA. Verdere details over de baby wil de organisatie niet geven.

Eric van der Burg, staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, laat in een reactie aan RTL Nieuws weten "diep geschokt te zijn door deze verschrikkelijke gebeurtenis". "De familie en het personeel wens ik heel veel sterkte toe." Ook VluchtelingenWerk Nederland zegt "met grote verslagenheid" te hebben kennisgenomen van het overlijden van de baby.

700 mensen moesten buiten slapen

De sporthal staat op het terrein van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Door ruimtegebrek wordt de sporthal momenteel gebruikt als extra locatie om het grote aantal vluchtelingen op te vangen. Vanwege de drukte bij het aanmeldcentrum waren maar liefst 700 mensen afgelopen nacht genoodzaakt om buiten te slapen.

Werk neergelegd

Vanwege de drukte bij het aanmeldcentrum heeft een deel van het COA-personeel in Ter Apel afgelopen dinsdag het werk neergelegd. De onvrede over de opvangcrisis werd hen naar eigen zeggen te veel. "We zijn er om mensen op te vangen, niet om ze op de stoep te laten staan.", zegt COA-woordvoerder Jacqueline Engbers tegen Het Parool.

Ster advertentie
Ster advertentie