Up 2 Date

Ouders van schoolschutter Michigan opgepakt na klopjacht van FBI

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ouders van schoolschutter Michigan opgepakt na klopjacht van FBI

De ouders van de 15-jarige Ethan Crumbley, die dinsdag het vuur opende op een school in de Amerikaanse staat Michigan, zijn aangehouden na een klopjacht van de FBI. De ouders zouden medeplichtig zijn omdat zij het wapen, dat naar verluidt door de vader is aangeschaft, niet goed genoeg hebben opgeborgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevonden in Detroit

Nadat de aanklagers in het proces duidelijk maakten de ouders ook te willen vervolgen, sloegen zij op vlucht. Het echtpaar werd uiteindelijk gevonden in Detroit, ongeveer 65 kilometer van het plaatsje Oxford, waar de schietpartij plaatsvond. Eerst werd de auto van de voortvluchtigen gevonden, waarna de ouders snel gelokaliseerd konden worden door de FBI.

'Nalatigheid'

De ouders werden gezocht vanwege "nalatigheid" bij het opbergen van een vuurwapen dat de vader vier dagen voor het schietincident had gekocht. Dat wapen werd uiteindelijk door de 15-jarige schutter gebruikt, waardoor vier scholieren (van 14, 16 en 17 jaar oud) om het leven kwamen.

De schietpartij

In het Amerikaanse plaatsje Oxford (Michigan) opende een 15-jarige scholier dinsdagmiddag het vuur op een middelbare school. Drie medescholieren kwamen daarbij om het leven en nog eens acht mensen, onder wie een leraar, raakten gewond. De vermoedelijke schutter, Ethan Crumbley, werd aangeklaagd voor terrorisme en moord. "Na het zien van het bewijsmateriaal ben ik er absoluut van overtuigd dat het hier gaat om moord met voorbedachten rade", aldus de openbaar aanklager. Kort daarna werden ook zijn ouders aangeklaagd.

Ster advertentie
Ster advertentie