Up 2 Date

Geschokte reacties op dood Turks-Nederlandse trans vrouw Özge

foto: Trans United Europe/Facebook Özge Bilirfoto: Trans United Europe/Facebook Özge Bilir
  1. Newschevron right
  2. Geschokte reacties op dood Turks-Nederlandse trans vrouw Özge

Afgelopen woensdag kwam de Turks-Nederlandse trans vrouw Özge Bilir (25) om het leven bij een steekpartij. Sindsdien wordt er geschokt en verslagen gereageerd op social media, vooral vanuit de LHBTIQ+-gemeenschap. "Zo’n mooie jonge vrouw in de bloei van haar leven, zomaar uit het leven geplukt."

Verdachte aangehouden

Het AD meldt dat de ex-vriend van Özge zou zijn aangehouden op verdenking van de moord. "Het slachtoffer is een bekende van de verdachte, daar laten we het verder bij", meldt een woordvoerder van de politie aan de krant.

'Trots en braaf meisje'

De Turks-Nederlandse besloot op 19-jarige leeftijd om verder door het leven te gaan als vrouw. Sindsdien was Özge een bekende binnen de transgemeenschap. Een vriend omschrijft haar in de krant als "een trots en braaf meisje zonder kwade intenties naar wie dan ook."

Geschokte reacties

Op social media reageren mensen geschokt op het afschuwelijke nieuws. De Utrechtse wethouder Linda Voortman schrijft: "Ik kan er niet bij. Zo’n mooie jonge vrouw in de bloei van haar leven, zomaar uit het leven geplukt. Wens de nabestaanden veel sterkte." Een andere Utrechter, Alptekin Akdogan, die haar naar eigen zeggen kende, is ook geschrokken en schrijft: "Dit is verschrikkelijk nieuws. Özge was een superlieve vrouw. Echt erg dit. Ben er even stil van."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie