Up 2 Date

R. Kelly ontkent schuldig te zijn aan seksueel misbruik

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. R. Kelly ontkent schuldig te zijn aan seksueel misbruik

De advocaat van R. Kelly heeft vandaag bij de rechtbank in Chicago bepleit dat zijn cliënt onschuldig is aan de tien aanklachten van seksueel misbruik. De tien aanklachten gaan over vier vrouwen, waarvan drie tussen de 13 en 17 jaar oud zijn. De incidenten zouden tussen 1998 en 2010 hebben plaatsgevonden. De meest recente aantijgingen worden ook behandeld in de documentaire Surviving R. Kelly.

Borgsom

De rechter bepaalde zaterdag al dat R. Kelly een borgsom van 1 miljoen dollar zou moeten betalen om vrij rond te kunnen lopen. Dit zou betekenen dat hij direct 10% van dit bedrag, dus 100.000 dollar, zou moeten ophoesten. Dat kreeg de zanger niet voor elkaar en daarom zit Kelly al twee nachten in de gevangenis. Volgens de advocaat kan Kelly niet bij zijn centen om verschillende redenen, maar hij verwacht wel dat de zanger vandaag het geld bij elkaar krijgt. De volgende zitting in de rechtbank vindt op 22 maart plaats.

Meer bewijsmateriaal

De aanklagers maakten bekend dat ze nog een sekstape van de zanger als bewijsmateriaal hebben verkregen van strafpleiter Michael Avenatti. De video zou in 2000 opgenomen zijn en zou met hetzelfde meisje zijn als in de eerste video. R. Kelly zou in deze video het meisje sturen tijdens een paar seksuele handelingen. Avenatti laat weten dat hij nu een derde video in handen probeert te krijgen waarop Kelly seks heeft met een meisje tussen de dertien en zestien jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie