Up 2 Date

Foto van dader aanslag op Russische ambassadeur wint World Press Photo

  1. Newschevron right
  2. Foto van dader aanslag op Russische ambassadeur wint World Press Photo

De Turkse journalist en fotograaf Burhan Ozbillici heeft de winnende foto van World Press Photo gemaakt. Hij maakte de foto toen hij per toeval op het evenement was waar een Russische ambassadeur werd neergeschoten. Volgens de jury maakte deze foto de meeste indruk op hen, omdat het "de haat in onze tijd uitbeeldt". Burhan Ozbillici wint hiermee naast de eer ook 10.000 euro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

werk

Bruhan Ozbillici werkt voor persbureau Associated Press. Hij vertelde in een interview vorig jaar, dat hij eigenlijk per toeval op de plek was waar de Russische ambassadeur werd neergeschoten. Hij wilde wel weglopen toen de dader begon te schieten, maar vond dat het zijn taak als journalist was om te blijven en te fotograferen.

"Ik dacht: ik ben hier nu. Ook al raak ik gewond of ga ik dood: ik ben een journalist. Ik moet mijn werk doen."

world press photo

De World Press Photo wordt ieder jaar uitgereikt aan de fotograaf wiens "visuele creativiteit en vaardigheden een beeld hebben opgeleverd van een belangrijk evenement van groot journalistiek belang". Er werden dit jaar 80.408 foto's ingestuurd door 5034 fotografen uit 125 landen. In totaal zijn er in acht categorieën aan 309 foto's prijzen gegeven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie