Up 2 Date

VIDEO: Heftige hereniging moeder en dochter in Colombiaanse gevangenis (Reunited)

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Heftige hereniging moeder en dochter in Colombiaanse gevangenis (Reunited)

Ardif kreeg twee jaar geleden een verschrikkelijk appje van haar dochter Ardiona: ''Het spijt me. Ik zit vast in de gevangenis in Colombia.'' Sindsdien hebben moeder en dochter elkaar niet meer gezien. In het programma Reunited werden de twee eindelijk herenigd en dat maakte veel emoties los.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Angst

Al op jonge leeftijd kwam Ardiona in handen van loverboys. Op een dag vertelde Ardiona haar moeder dat ze zou gaan shoppen in Utrecht, maar stiekem pakte ze het vliegtuig naar Colombia. De loverboys dwongen haar om drugs mee te nemen uit Colombia naar Nederland. Hoewel ze wist dat er maar vijftig procent was dat ze niet gepakt zou worden, deed ze het toch. Ze was bang dat anders haar familie iets werd aangedaan.

Geweld

Er is acht tot twaalf jaar geëist tegen het inmiddels 22-jarige meisje. De aankomst in de Colombiaanse gevangenis was verschrikkelijk. Er werden haar allerlei verschrikkelijke dingen toegeroepen, zoals ''Welkom in de hel!'' Ook vertelt ze over het enorme geweld in gevangenis.

''Ik heb gezien hoe mensen elkaar heel lelijk in elkaar slaan. Blauwe ogen, tanden eruit, bloeden. Heel lelijk.''

Gezondheid

De gezondheid van Ardiona is erg achteruit gegaan. Ze heeft zware dingen moeten tillen en zou zijn uitgegleden in de badkamer. Hierdoor kan ze moeilijk lopen. In de gevangenis kreeg ze tot nu toe geen medische hulp. Inmiddels heeft Reunited er voor gezorgd dat ze wel de nodige steun krijgt.

Bekijk de hele aflevering van Reunited hier:

Ster advertentie
Ster advertentie