Up 2 Date

Vanaf vandaag niet meer naar de GGD na positieve zelftest

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vanaf vandaag niet meer naar de GGD na positieve zelftest

Het is vanaf vandaag het einde van een tijdperk. Je hoeft na een positieve coronazelftest namelijk niet meer naar de GGD om je te laten testen. Voor een aantal mensen blijft het wel nog steeds mogelijk om langs de GGD-teststraat te gaan.

Uitzonderingen

Het ministerie van Volksgezondheid wil de verantwoordelijkheid meer bij de burgers zelf leggen. Zelftesten wordt de norm, maar onder meer voor zorgmedewerkers, kwetsbare mensen en mensen die geen zelftest kunnen uitvoeren, blijft het mogelijk om een test bij de GGD te doen. Heb je een herstelbewijs nodig? Dan blijft het ook nog altijd mogelijk om een GGD-test te doen.

Zelfzorgadvies

Ook komt er een zogeheten 'zelfzorgadvies' waarin onder meer staat wat je precies moet doen na een positieve coronatest of als je na een negatieve test wel klachten houdt. Daarnaast benadrukt het ministerie van Volksgezondheid dat het nog steeds nodig is om in isolatie te gaan bij een positieve zelftest.

Rioolwater

De overheid wil de GGD-teststraten grotendeels afbouwen en door controle van het rioolwater, steekproeven en ziekenhuisopnames zicht houden op de verspreiding van het coronavirus. Sinds afgelopen zaterdag meldt het RIVM ook geen cijfers van positieve testen meer in het weekend en op feestdagen.

Ster advertentie
Ster advertentie