Up 2 Date

'Nederlands koppel in Colombia omgekomen door drankje met drugs'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. 'Nederlands koppel in Colombia omgekomen door drankje met drugs'

Een Nederlands koppel dat in augustus om het leven kwam in het Colombiaanse Cartagena, zou zijn overleden na het nuttigen van een drankje waar drugs in zat. Dat meldt een lokale politiechef aan de Colombiaanse krant El Universal.

Yagé ingenomen

Volgens politiechef Wilson González zou het stel, een 29-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Amsterdam, zijn vergiftigd na het innemen yagé. Dat drankje kan in de meeste gevallen zorgen voor hallucinaties. "Iedereen reageert anders op dit drankje dat in sommige gemeenschappen in het land bij rituelen wordt gebruikt om in een staat van ontspanning te komen", aldus González.

Geen voedselvergiftiging

In augustus gingen de Colombiaanse autoriteiten ervan uit dat een voedselvergiftiging de doodsoorzaak zou zijn geweest. Lokale media meldden dat de twee toeristen extreme maagklachten hadden toen ze werden opgenomen in het ziekenhuis. "Op een gegeven moment werd aangenomen dat de consumptie van voedsel in een restaurant in Cartagena de oorzaak van vergiftiging zou kunnen zijn, maar dat is definitief uitgesloten. Ze arriveerden dronken in het ziekenhuis", vertelt González.

Een dag in Cartagena

Het koppel was pas een dag in Cartagena toen ze kwamen te overlijden. De vrouw overleed op 23 augustus in de nacht van maandag op dinsdag, terwijl de man enkele uren later in de ochtend om het leven kwam.

Ster advertentie
Ster advertentie